top of page

Gir bonus til ansatte etter overskudd

Oppdatert: 10. okt. 2019


REKORDÅR: 2018 ble et rekordår for OM BE Plast i Fredrikstad. Derfor vanket det bonus på 14.000 kroner til hver av medarbeiderne. Her er daglig leder Bjørn Lie (t.v.) sammen med de i produksjonen. FOTO: OM BE PLAST

OM BE Plast i Fredrikstad hadde i fjor et overskudd på 2,7 millioner kroner. Da tallet var klart, vanket det bonus på 14.000 kroner til hver av de 30 ansatte.

Med en omsetning på 50,8 millioner kroner og et overskudd på 2,7 millioner ble 2018 det beste året i selskapets historie. Fredrikstad-bedriften har holdt deg gående helt siden 1962.

- Når vi gjorde det så godt i fjor, fortjener de ansatte en påskjønnelse. Da er rimelig at vi deler overskuddet med dem. Vi har derfor gitt hver av de 30 ansatte 14.000 kroner i bonus, sier daglig der Bjørn Lie til Fredriksstad Blad (FB). Han legger til at de ansatte har fått litt ekstra kroner andre år også, men ikke så mye som denne gang.

OM BE Plast lager former til plastprodukter, men også selve selve plastproduktene, og blant kundene finner vi Sleipener Motor, Høiax og Mascot – for å nevne noen lokale. Bedriften lager former i 3D-printet plastmateriale.

Lie forteller til avisa at 2018 ble et svært hektisk år, og hadde mye å gjøre i forbindelse med leveranser. I tillegg deltok OM BE Plast også i et innovasjonsprosjekt med støtte fra Forskningsrådet.


- Den bedrede omsetningen skyldes i all vesentlighet økt produksjon. Det er den eneste måten å fortsette veksten på, og det klarer vi takket være automatisering, forklarer Lie. Han forklarer dette med blant annet at det er vanskelig å få til en prisøkning. Samtidig øker både lønnsutgifter og strømutgiftene.

ROBOTER: OM BE PLAST har prioritert automatisering for å lykkes i et vanskelig marked. FOTO: OM BE PLAST

Lie sier til FB at til tross for økt automatisering så søker de etter nye medarbeidere, spesielt trenger de verktøymakere og flere driftsoperatører. Robotene brukes nemlig til montering, en jobboppgave som manuelt ville bli måttet foretas i utlandet på grunn av de høye kostnadene i Norge.

-De ansatte får bonus for hver maskin de kjører ekstra. Da blir de også mer motiverte. Når bedriften går bra, får alle lyst til å stå på. Omsetningen pr.første kvartal 2019 er nesten 10 prosent høyere enn rekordåret 2018, sier Bjørnar Lie avslutningsvis til FB.


Kilde: https://www.plastforum.no/article/view/656746/gir_bonus_til_ansatte_etter_overskudd

391 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


morten
Sep 23, 2019

Flott æ gitt

Like
bottom of page