top of page

Har solgt livsverket til plastgründerne på SelbakPå kontoret ved Glommas bredd på Selbak kan daglig leder Bjørn Lie i Om Be Plast være fornøyd med salget av bedriften til familieselskapet OSO Hotwater Group. Foto: Jan Erik Skau


Om Be Plast skifter eier. – Det tror vi blir kjempebra, sier tillitsvalgt Sven Johansen.


Fredag ble de ansatte orientert om at AS Om Be Plast-eierne hadde solgt sine aksjer i selskapet. Kjøper var en annen familiebedrift med langvarig kundeforhold til plastprodusenten, OSO Hotwater Group fra Hokksund.

OSO Hotwater Group er Europas ledende produsenter av rustfrie varmtvannsberedere.


– For å sikre seg og få kontroll over nesten hele sin produksjonslinje fra råvare til ferdig produkt, var de interessert i å kjøpe oss ut, forklarer Lie.

At det ble et annet familieeid selskap som Lie og de tre andre aksjeeierne solgte til er ikke tilfeldig.

– Det var ikke aktuelt å selge til en finansiell kjøper. Det var viktigst for oss at Om Be Plast ville gå videre og fortsette produksjonen på Selbak, sier Lie.

Fire aksjeeiere

Det er de fire aksjeeierne, Gunnar Bjørn Lie (25 prosent), Ole Johnny Omberg (60 prosent), Anne Britt- Elseth (tre prosent) og Knut Gunnar Ottesen (12 prosent) som har solgt alle sine aksjer i Om Be Norteam Holding AS, som igjen eide AS Om Be Plast og Norteam Eiendom AS.Roy André Magnussen, administrerende direktør i OSO Hotwater Group og daglig leder Bjørn Lie i Om Be Plast. Foto: Fra pressemeldingen


Om Be plast skal fortsette som før, og alle kunder har fått informasjon om eierovertagelsen. Om Be Plast produserer blant annet alt av propeller og plast til Sleipner Motor sine produkter. Også Mascot er en god lokal kunde. For Glamox produserer de alt av lamper.

Bedriften ble startet av Johnny Omberg og Fred Bekkevold i 1962. Bjørn Lie begynte i bedriften som verktøymaker i 1968 og overtok som daglig leder i 1999.

– Jeg kunne feire 55 år som ansatt i Om Be Plast 24. juni i år. Den er det ikke mange som slår, sier 72-åringen.

Han har signert en kontrakt med de nye eierne på at han skal lede bedriften i enda to år. På den tiden skal det planlagte bygget på 1.800 kvadratmeter være satt opp. Om ikke lenge skal de søke etter åtte til ti nye ansatte som skal bemanne det nye produksjonsutstyret som skal komme på plass.

Investerer 20 millioner

OSO investerer 20 millioner kroner i nye energisparende sprøytestøpmaskiner, roboter og annet produksjonsutstyr, som skal være på plass før Lie takker av.

– Det føles fint. Nå vet jeg at det jeg har vært med på å bygge opp vil leve videre. Vi hadde vårt beste år både omsetnings- og resultatmessig i 2022, og hittil i år har vi økt omsetningen med 18 prosent. Derfor hadde vi kake med de ansatte i forrige uke sier Lie.

PS: AS Om Be Plast omsatte for 70,1 millioner kroner i 2022 og fikk et resultat før skatt på 6,9 millioner kroner. I 2021 ble selskapet omstrukturert, antakelig med tanke på fremtidig salg.


Samarbeidet i en årrekke


– Vi har produsert over- og underdelen til deres varmtvannsberedere i en årrekke, sier daglig leder i Om Be Plast, Bjørn Lie (72).Om Be Plast har produsert deler til OSO varmtvannsberedere i en å rekke. I bakgrunnen er det utstilt deler de produserer for Sleipner Motor. Foto: Jan Erik Skau


Han forteller at de startet samtalene med OSO om et salg for et halvt år siden, men at det i de siste årene har vært flere interessenter som har tatt kontakt med han om et mulig salg.


Vil sikre seg kontroll


– Det ble en dialog om det videre samarbeidet. OSO har økt sin produksjon av varmtvannsberedere til både industri- og privatmarkedet med 40 prosent hittil i år. Det skyldes krigen i Ukraina og mangelen på gass i Europa som gjør at etterspørselen etter elektriske varmtvannsbeholdere har økt kraftig.


Lie vil ikke kommentere salgssummen, men Finansavisen spekulerer i en kjøpesum på rundt 50 millioner kroner.

Nyheten om salget ble ifølge Lie veldig godt mottatt blant de omkring 30 ansatte i Om Be Plast da de ble informert fredag.

– De kjenner de nye eierne gjennom vårt langvarige kundeforhold, sier Lie.

Det bekrefter også tillitsvalgt Sven Johansen.

Blir kjempebra

– Vi tror at dette blir kjempebra, men har ikke rukket å snakke så mye sammen foreløpig da det først ble kjent fredag, sier han.


Daglig leder Bjørn Lie og tillitsvalgt Sven Johansen er glade for at Om Be Plast får leve og utvikle seg på Selbak med de nye eierne. Foto: Jan Erik Skau
587 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

OSO Hotwater Group kjøper Fredrikstad-selskapet OM BE Plast

OSO Hotwater Group kjøper Fredrikstad-selskapet OM BE Plast OM BE Plast er en ledende norsk plaststøpbedrift og selskapet har i mange år vært en viktig leverandør av sprøytestøpte plastdetaljer til OS

Comments


bottom of page