top of page

I denne bedriften får de ansatte 14.000 i bonus etter nytt rekordår

Med et overskudd på 2,7 millioner syntes ledelsen i Om Be Plast at de ansatte burde få sin del av kaka. 14.000 kroner er delt ut i bonus til hver av de 30 medarbeiderne.


For plastbedriften ved Sorgenfri på østsiden av Glomma ble 2018 et svært godt år. Det ble faktisk det aller beste i selskapets historie, som strekker seg tilbake til 1962.

Omsetningen endte på 50,8 millioner kroner i fjor.

– Fortjener såpass

Det var en økning på 2,2 millioner fra 2017, som inntil da var Om Be Plast sitt beste år både når det gjaldt omsetning og resultat. I 2018 fortsatte oppgangen – og overskuddet ble 2,7 millioner.

– Vi er veldig fornøyde, fastslår administrerende direktør Bjørn Lie.

Sammen med resten av styret bestemte han at en god slump av resultatet skulle gå rett til de 30 ansatte. De har nå fått 14.000 kroner i bonus hver.

– De fortjener at vi deler noe av overskuddet med dem, sier Lie.

– De har fått litt andre år også, men nå fortjente de såpass.


Lokale kunder

Ser man bygget til Om Be Plast fra utsiden, er det lite som vitner om en omsetning i 50-millioners klassen. Inne er det derimot fullt trykk i produksjonen.

Flere av kundene er lokale, som Sleipner Motor, Høiax og Mascot. Eksempler på produktene er plastpropeller og alt som er av plast på en varmtvannsbereder.

– 2018 ble et veldig hektisk år. Vi hadde mye å gjøre og mye å levere. Vi drev også med et innovasjonsprosjekt med støtte fra Forskningsrådet, forklarer Bjørn Lie.

– Vi lager former i 3D-printet plastmateriale.


Mer produksjon

At omsetningen ble bedre i fjor, skyldtes økt produksjon. Det er ifølge Lie den eneste måten å fortsette veksten på.

– Det er vanskelig å få prisøkning. Dessuten øker både lønnsutgiftene og strømutgiftene. Da må vi øke produksjonen, forteller den administrerende direktøren.

– Og det klarer vi takket være automatisering.

– Men blir det ikke behov for færre ansatte med mer automatisering?

– Nei, vi søker faktisk etter flere ansatte. Vi trenger verktøymakere og flere driftsoperatører. Vi må ha ansatte som kjører maskinene, svarer Lie.


Motivasjon

Han påpeker at jobber vil derimot forsvinne hvis bedriften ikke automatiserer og bruker roboter.

Robotene brukes nemlig mye til montering; en oppgave som ifølge Lie ellers ville ha blitt gjort i utlandet.

– Vi må tenke automatisering for å beholde jobbene i et høykostnadsland som Norge, sier han.

– De ansatte får bonus for hver maskin de kjører ekstra. Da blir de også mer motiverte. Når bedriften går så bra, får alle lyst til å stå på.

207 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

OSO Hotwater Group kjøper Fredrikstad-selskapet OM BE Plast

OSO Hotwater Group kjøper Fredrikstad-selskapet OM BE Plast OM BE Plast er en ledende norsk plaststøpbedrift og selskapet har i mange år vært en viktig leverandør av sprøytestøpte plastdetaljer til OS

bottom of page