top of page

OSO Hotwater Group kjøper Fredrikstad-selskapet OM BE Plast

OSO Hotwater Group kjøper Fredrikstad-selskapet OM BE Plast


OM BE Plast er en ledende norsk plaststøpbedrift og selskapet har i mange år vært en viktig leverandør av sprøytestøpte plastdetaljer til OSO Hotwater Group. Det er bakgrunnen for at OSO Hotwater Group nå kjøper opp OM BE Plast og tar denne produksjonen inn i vår verdikjede. Vurderingen blant dagens eierskap er at denne investeringen vil medføre økt verdiskapning både for OSO Hotwater Group og OM BE Plast.

Daglig leder i OM BE Plast og selskapets øvrige ledelse og ansatte fortsetter som før. OM BE Plast sin strategi vil også bli videreført, og selskapet vil fortsette å levere produkter for eksisterende og nye kunder i tillegg til produksjonen for OSO Hotwater Group.

«Dette er en stor milepæl for OSO Hotwater og med oppkjøpet ser vi frem til å bidra til at OM BE Plast blir den største, mest moderne og mest effektive plastleverandøren i Norge. OM BE er et veldrevet selskap, og vi styrker vår produksjonslinje og konkurransekraft i tillegg til at vi får en solid tilførsel av kompetanse inn i konsernet. Vi skal også investere betydelige summer i bygningsmasse, maskiner og organisasjon for videre utvikling av selskapet» sier administrerende direktør i OSO Hotwater Group, Roy André Magnussen.

«Vi i OM BE Plast ser på det som svært positivt med en stabil og sterk eier som kan bringe selskapet vårt videre og vi ser på dette oppkjøpet som en styrke og trygghet for alle våre eksisterende kunder» sier daglig leder i OM BE Plast, Bjørn Lie.

Med oppkjøpet vil OSO Hotwater Group kontrollere tilnærmet hele sin produksjonslinje fra råvare til ferdig produkt, noe som gjør selskapet enda mer robust og leveringsdyktig. Selskapet planlegger investeringer i OM BE Plast sine lokaler i Fredrikstad med nytt produksjonsbygg/lagerbygg på ca. 1800 m2 som skal stå ferdig våren 2024. Det skal videre investeres for rundt 20 millioner kroner i energisparende sprøytestøpmaskiner, roboter og annet produksjonsutstyr, og det skal ansettes 8-10 nye medarbeidere i bedriften.


Roy André Magnussen | Adm Dir / CEO – OSO Hotwater Group

a: OSO Hotwater | Industriveien 1 | 3300 Hokksund

m: (+47) 41 69 64 02 | p: (+47) 322 50 000
Om OSO Hotwater Group

OSO Hotwater Group er et norsk familieeid konsern hvor kjernevirksomhet er produksjon og salg av rustfrie varmtvannsberedere i Norge og Europa. Selskapet ble etablert i 1932, og har i senere år inntatt en ledende posisjon i sin bransje i Europa. Selskapet tar et stadig større ansvar for sin verdikjede og har fokusert på verdiskapning fra råvare til ferdig produkt.


Om OM BE Plast

OM BE Plast er en ledende bedrift innen teknisk plastproduksjon i Norge. Bedriften ble etablert i 1962 og har et eget formverksted med dyktige verktøymakere, samt en egen sprøytestøpe- og monteringsavdeling i Fredrikstad. I tillegg har bedriften en sterk faglig utviklingsavdeling med lang teknisk erfaring, et eget automatiseringsmiljø med tilhørende ingeniører og mekanikere innen elektro og automasjon. OM BE Plast har de senere årene hatt en resultatgivende utvikling innen flerkomponentstøping og produksjon av tekniske produkter.

80 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page