top of page

Selbak-bedrift får tilbake næringseiendommen sin


Eiendommen der OMBE Plast driver virksomheten sin på Selbak, ble plutselig satt av til boligområde i 2020 uten at bedriften ante noen ting. Nå blir dette trolig endret. Foto: Erik Hagen


– Vi fikk vite det gjennom noen som hadde sett det. Da begynte vi å ta tak i det og hadde møte med kommunen. Men da hadde fristen allerede gått ut, og vi hadde ikke mulighet til å komme med innspill, sa Bjørn Lie, adm. direktør ved OM BE Plast i Galtungveien på Selbak, i 2021.

Da hadde de nettopp blitt klar over at eiendommen til industribedriften nå befinner seg på en boligeiendom.

Den 15 mål store eiendommen til plast-teknologibedriften var inntil den nyeste arealplanen satt av til industriformål – og brukes også til industriformål. Men da ny arealplan ble vedtatt i juni i 2020, var OMBEs eiendom plutselig blitt boligområde.

Ba om endring

Som Fredriksstad Blad har fortalt tidligere, kan det bli vanskelig å bygge ut en eiendom med mer industri om den er satt av til boligformål. Klagemuligheter og dispensasjonsregler kan da hindre kommunen å tillate dette.

Når kommunen nå skal justere arealplanen sin, var bønnen fra OMBE Plast og deres advokat krystallklar:


Å få endret formålet fra fremtidig boligbebyggelse til industri/næring.

«OMBE er allerede i prosess med planer om utvidelser av eksisterende bygningsmasse på eiendommen. Fra OMBEs side er det derfor behov for at man så raskt som mulig i samråd med kommunen tilrettelegger for en begrenset formålsendring tilbake til opprinnelig avsatt industriformål», skriver advokatfirmaet Ytterbøl & Co på vegne av Selbak-bedriften i deres innspill til arealplanen.

Har kontrakt til 2111

Det understrekes også at bedriften i 2021 fikk forlenget festekontrakten med Fredrikstad kommune så langt frem som til 1. januar 2111.


Dette for å sikre langsiktig forutsigbarhet med tanke på investeringer til utvidelse av industrivirksomheten på eiendommen.

Dersom politikerne er enige i kommunedirektørens konklusjoner, kan OMBE Plast puste lettet ut. I arealplanforslaget som ble lagt frem i forrige uke, er formålet med eiendommen endret fra bolig til bebyggelse og anlegg.

Gir mulighet for utvidelse

Det gjør, ifølge kommunedirektøren, at dagens virksomhet både kan fortsette og utvide – «samtidig som det er lagt til rette for eventuell fremtidig transformasjon til boliger».

Dermed er konklusjonen for dette området den motsatte av hva kommunedirektøren kom frem til når det gjelder Fredrikstad Marineservice på Gressvik. De opplevde det samme som OM BE Plast: Området ble gjort om til boligformål.

Her er anbefalingen fra kommunedirektøren også denne gangen at eiendommen fortsatt bør være satt av til boliger.117 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

OSO Hotwater Group kjøper Fredrikstad-selskapet OM BE Plast

OSO Hotwater Group kjøper Fredrikstad-selskapet OM BE Plast OM BE Plast er en ledende norsk plaststøpbedrift og selskapet har i mange år vært en viktig leverandør av sprøytestøpte plastdetaljer til OS

コメント


bottom of page